حجت الاسلام والمسلمین سید محمد حسن صالح، مدیر حوزه مدینه العلم شهرضا در ادامه جلسه با اشاره به اینکه شهرضا دارای 5 مدرسه علمیه است، گفت: امام صادق (ع) فرمودند، علم جزو مولفههای قدرت است و اگر کشوری میخواهد دنبال قدرت باشد باید برای علم سرمایهگذاری کند و اگر دنبال تمدن نوینی هستم باید به دنبال علم باشیم.
وی ادامه داد: یکی از بلاهای زندگی جدید اطلاعات زرد است که هیچ فایدهای برای مخاطب خود ندارد، اگر یک روز رسانهها را بررسی کنیم 90 درصد از آنها اطلاعات زرد بدون فایده به مخاطب خود میدهند.
حجت الاسلام صالح با بیان اینکه وحدت حوزه و دانشگاه که امام (ره) مطرح کردند، در حقیقت یک نگاه متعادلی بود که برای حوزه و دانشگاه قائل بودند، هر دو طرف افراط و تفریط در کشور ضربههای بسیاری زدند، گفت: برای پیشرفت کشور و جامعه اسلامی راهکارهای متفاوتی وجود دارد که در دنیا برای مرتفع کردن تعارض علم و دین، دین به نفع علم و به نفع مدرن شدن عمل میشود؛ ورود این گفتمان در ایران و ایجاد جریان روشنفکری که بسیار روی این گفتمان تأکید میکند باعث شد که جامعه ما آهسته آهسته شاهد یک موضوع و یک مفهوم دیگری از حوزه و دانشگاه باشد.
مدیر حوزه مدینه العلم شهرضا تصریح کرد: افرادی چون دکتر مفتح، شهیدبهشتی و شهید مطهری پس از اینکه علوم دینی را یاد گرفتند و برخاسته از حوزه هستند به دانشگاه ورود پیدا کردند؛ ایشان در قالب اساتید، منتقدین به این جریان، منتقدین علوم انسانی به معنای مدرن متعارض با ارزشهای الهی، مؤفق شدند وحدت حوزه و دانشگاه را شکل دهند.
وحدت حوزه و دانشگاه باید تقویت شود
دکتر عبدالرضا باقی، رئیس دانشگاه آزاد شهرضا در ادامه جلسه بیان کرد: وحدت حوزه و دانشگاه باید به عمل بنشیند و برای اینکه وحدت حوزه و دانشگاه به عمل بیاید باید اول به فکر بنشیند.
وی افزود: اگر وحدت حوزه و دانشگاه عملیاتی نشده است و در تار و پود تفکر حوزوی و دانشگاهی ننشسته است به این دلیل این است که در ذهن درست تثبیت نشده است.
وی با بیان اینکه وقتی به اندیشه حوزههای علمیه در گذشته مراجعه کنیم، میبینیم که دین را برای آخرت تفسیر میکردند و برای دنیا به آن توجه نکردند، خاطرنشان کرد: تفکر دانشگاهی ما نیز به سمت آباد کردن دنیا بدون توجه به آخرت رفت.
دکتر باقی با بیان اینکه انسان امروز از بیرون غنی شده و از درون فقیر شده است، افزود: در نگاه حوزه و دانشگاه هم دیدن دنیا و هم دیدن آخرت و هم دیدن مادیت و هم دیدن معنویت باید وجود داشته باشد، اما باید مشخص کنیم کدام در خدمت کدام آیا جسم در خدمت روح و یا روح در خدمت جسم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.